Začetni tečaj biodinamike

V začetku leta 2022 pričenjamo s ciklusom predavanj in delavnic s ciljem spoznavanja teoretičnih in praktičnih osnov biološko-dinamične metode pridelave oziroma izvornega Kmetijskega tečaja dr. Rudolfa Steinerja v Koberwitzu l. 1924. V njem je kot alternativo uporabi pesticidov in lahko-topnih mineralnih gnojil podal celostni pristop, ki predstavlja hkrati temelj sodobne ekološke miselnosti.

Tečaj je sestavljen iz predavanj in šestih delavnic na terenu, s poudarkom na oživljanje tal, kompostiranje ter praktičnemu delu z biodinamičnimi preparati.

Teoretični del izobraževanja bo predvidoma potekal v prostorih kulturnega doma (Hiša žive dediščine)v Beli cerkvi. Praktični del: na sedežu društva, na domačiji naše članice, pohod in nabiranje zelišč pa je odvisno od trenutnih rastišč.

Za pridobitev potrdila o udeležbi na tečaju je potrebna vsaj 70 % prisotnost. Za obnovo znanja se je možno udeležiti posameznih predavanj (velja za stare in zunanje člane).

Več informacij o poteku samega tečaja dobite na elektronskem naslovu joze.lusavec@gmail.com ali mobilnem telefonu 031 645 476.

Jože Lusavec.

PS.: Povabite svoje sosede in prijatelje ali jim prijazno posredujte to sporočilo.